Hlavní obsah

Kanadský zahradník se přiznal k vraždám osmi homosexuálů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toronto

Sedmašedesátiletý torontský zahradník Bruce McArthur se přiznal, že mezi lety 2010 až 2017 zabil osm homosexuálů, uvedla v úterý BBC. Zadržen byl muž loni v lednu kvůli dvěma vraždám, postupně pak vyšly najevo i další. Za každou vraždu mu hrozí doživotí. Požádat o případné propuštění by si v případě odsouzení mohl až v 91 letech.

Foto: Stringer, Reuters

Skica Bruce McArthura u soudu

Článek

McArthur se přiznal ještě před tím, než předstoupí 4. února před soud, který se už případem zabývá.

V úterý prokurátor Michael Cantlon před soudem uvedl, že si McArthur své oběti fotografoval a na památku si uchovával některé jejich šperky. Uvedl, že všechny zločiny měly sexuální motiv a část obětí byla zabita při sexuálním útoku.

Dodal, že po vraždě zahradník těla rozporcoval, aby ztížil pátrání. Většinu ostatků zakopal v Torontu na zahradě v domově důchodců, o kterou se staral, další naházel do nedaleké strže. O zahradu pečoval výměnou za to, že si v domově důchodců mohl schovávat nářadí.

Foto: Tijana Martin, ČTK/AP

Policie prohledává zahradu, kde muž zakopal ostatky svých obětí.

V pokoji měl sportovní tašku, kde měl gaffu, chirurgické rukavice, lano na bungee jumping, provazy či injekční stříkačky. Některé oběti byly zabity spoutané.

Všech osm obětí bylo z torontské Gay Village, většinou se jednalo o lidi z Blízkého východu nebo jižní Asie, s nimiž se McArthur seznámil přes internet. Prvními obětmi byli v roce 2010 Skadaraj Navarathnam a Abdubasir Faizi. Dopaden byl v rámci pátrání po Andrewovi Kindaanovi a Selimovi Esenovi, kteří zmizeli v roce 2017.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Policie při vyšetřování vražd Bruce McArthura

Torontská homosexuální komunita si stěžovala, že policie nevěnovala dost pozornosti zmizení jejích členů a že kvůli tomu mohl sériový vrah řádit tak dlouho.

Reklama

Výběr článků

Načítám