Hlavní obsah

Kamera zachytila výbuch rakety Falcon 9

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Florida

Mohutnou explozi, která ve čtvrtek zničila raketu Falcon 9 soukromé společnosti SpaceX, zachytila kamera u odpalovací rampy v Kennedyho vesmírném středisku na Floridě. Příčiny výbuchu stále zjišťují vyšetřovatelé. SpaceX uvedla, že explozi způsobila „anomálie“ při testu zážehu motorů před plánovaným víkendovým startem rakety.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch rakety Falcon 9Video: Reuters

 
Článek

Video zachycuje explozi v horní části rakety. Ta se následně zřítí v plamenech z hořícího paliva na plochu startovacího zařízení č. 40 v Kennedyho kosmickém středisku.

K výbuchu došlo ve čtvrtek v 9.15 místního času (15.15 SELČ). Nikdo nebyl zraněn.

Miliardář a zakladatel společnosti SpaceX Elon Musk na Twitteru uvedl, že nehoda se stala při doplňování paliva. Komplikace prý vznikla v oblasti horní části nádrže s kyslíkem.

Po výbuchu nebylo jasné, jak vážně je poškozené odpalovací zařízení a jestli havárie ovlivní naplánované další starty ve vesmírném středisku.

Exploze zničila i izraelský satelit, který měla raketa v sobotu vynést na oběžnou dráhu. Společnost SpaceCommunication s ním chtěla rozšířit internetové pokrytí Afriky, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Související články

Raketa SpaceX na Floridě explodovala

Mohutná exploze otřásla ve čtvrtek v 9:15 místního času (15:15 SELČ) startovacím zařízením 40 v Kennedyho kosmickém středisku na americké Floridě. Využívá ho...

Výběr článků

Načítám