Hlavní obsah

Kalifornské přístaviště zaplavily mrtvé sardinky

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Redondo Beach

Milióny mrtvých sardinek zaplnily v úterý přístaviště v kalifornském Redondo Beach. Část je jich i na molu. Do přístaviště vpluly v noci, uvízly tam a uhynuly, uvedl místní list Mercury News.

Článek

Ryby dlouhé třicet až 45 centimetrů zaplnily skoro celé Přístaviště 1, obklopují lodě a jachty ale dostaly se také na dělící zdi a molo a do doků.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Mrtvé ryby v přístavišti Redondo Beach

Podle mořských biologů se ryby udusily, protože se jim v malém prostoru nedostávalo kyslíku. Biolog Brent Scheiwe z mořské laboratoře v Los Angeles uvedl, že když zkoumali vodu v přístavišti, nebyl v ní vůbec žádný kyslík. Budou pokračovat i testy další ryb, zda se náhodou neotrávily, ale nepředpokládá to. Dodal, že takové množství sardinek ještě nikdy neviděl.

Podle expertů se sardinky dostaly do přístaviště v důsledku silného větru o rychlosti přes šedesát kilometrů, který vál v noci z pondělí na úterý. Hledaly klidné vody a vpluly do přístavu. Ty, které se dostaly do jiných přístavišť, přežily, ale Přístaviště 1 bylo přeplněné a ryby desorientované. Kdyby se otočily doprava místo doleva, byly by v pořádku,“ uvedl mluvčí úřadu pro rybolov Andrew Hugham.

Místní obyvatelé uvedli, že větší množství ryb zaznamenali už v pondělí. Narážely do trupů jejich lodí. Dayn Schultz, který žije na hausbótu, uvedl, že ryb bylo v přístavišti tolik, že voda "vařila".

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Loď obklopená mrtvými sardinkami v přístavišti Redondo Beach

Nyní se přístaviště od ryb, které silně páchnou, čistí. Ostatky se použijí do hnojiva.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Přistav plný mrtvých ryb

Reklama

Výběr článků

Načítám