Hlavní obsah

Kalifornská policie hledá bývalého kolegu, policistům se mstí vraždami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Americké úřady v Kalifornii spustily rozsáhlé pátrání po propuštěném losangeleském policistovi, který bezpečnostním sborům pohrozil "válkou". Je podezřelý ze série přestřelek, při nichž zahynuli tři lidé, z nichž jeden byl policista, napsala agentura Reuters.

Foto: ČTK/AP

Auto losangeleské policie poškozené střelbou

Článek

Třiatřicetiletý Christopher Dorner, záložník amerického námořnictva, ve čtvrtek časně ráno údajně přepadl dvojici policistů v Riverside asi 100 kilometrů východně od Los Angeles. Jedno z nich zabil a druhého vážně zranil.

Také se prý zapletl do přestřelky se dvěma losangeleskými policisty, kteří měli poskytnout ochranu osobě, která je Dornerovým předpokládaným cílem. Jeden z policistů utrpěl lehké poranění hlavy, jeho partner vyvázl nezraněn.

Vyhlásil krevní mstu

Dorner se dostal do centra veřejného dění ve středu, kdy byl označen za podezřelého z víkendové střelby ve městě Irvine. Při tomto útoku zemřela dcera vysloužilého kapitána losangeleské policie a její snoubenec. Otec zabité dívky zastupoval Dornera během disciplinárních slyšení. Dorner byl nakonec v roce 2008 od sboru kvůli falešným svědeckým výpovědím propuštěn.

Na facebooku zveřejnil Dorner několikastránkový manifest, který šéf losangeleské policie Charlie Beck označil za "krevní mstu vůči celému jihokalifornskému bezpečnostnímu sboru". V dokumentu mimo jiné hrozí válkou vedenou všemi způsoby proti policistům v Los Angeles. "Útoky ustanou, pokud (policie) oznámí pravdu o mé nevině," tvrdí Dorner v manifestu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám