Hlavní obsah

Jedenáctiletý chlapec v USA zastřelil babičku, kulka zabila i jeho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šokující drama se odehrálo o víkendu v americkém městečku Litchfield Park ve státě Arizona. Jedenáctiletý chlapec tam chladnokrevně zastřelil svou babičku. Chtěla po něm, aby si uklidil nepořádek ve svém pokoji, napsal server CNN s odkazem na výpověď dědečka malého útočníka. Chlapec ale zemřel také. Nyní se vyšetřuje, zda spáchal sebevraždu, nebo ho usmrtila rána, která náhodně vyšla ze zbraně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tragédie se odehrála v neděli. „S manželkou jsme požádali vnuka, aby si dal do pořádku svůj pokoj a důkladně si v něm uklidil,“ popsal detektivům muž z Litchfield Parku. Chlapec ale trucoval a odmítal požadavek prarodičů splnit.

Prarodiče se spolu dívali v obývacím pokoji na televizi, když k nim vnuk zezadu přistoupil a v ruce měl dědečkovu zbraň, popsal mluvčí úřadu šerifa Joaquín Enriquez. Přiložil hlaveň babičce k temeni a vystřelil, upřesnil mluvčí.

Muž vypověděl, že v první chvíli chtěl prchnout, ale vzápětí se vrátil, aby pomohl manželce. Detektivům řekl, že vzápětí slyšel druhou ránu a uviděl vnuka, jak udělal pár kroků, načež se zhroutil. Potom prý okamžitě zajistil zbraň a zavolal tísňovou linku.

Slušná rodina

Prarodiče měli vnuka ve své péči. Dosud s ním nebyly žádné problémy. Sousedé o nich hovoří jako o „milé a přátelské rodině“. „Byla to slušná rodina. Chlapce jsem znal, vídával jsem ho jezdit na kole. Je to tragická záležitost,“ řekl Walter Venerable, jeden ze sousedů.

„Je to pro nás těžko uvěřitelná tragédie. Pořád si říkáte, zda jsme mohli něco udělat nebo nějak tomu předejít,“ řekl další soused Danny Dillon.

„Případ se vyšetřuje a zatím nelze sdělit, zda měl být před touto událostí důvod ke znepokojení, zda se něco zanedbalo,“ uzavřel Enriquez.

Reklama

Výběr článků

Načítám