Hlavní obsah

Jacksonův lékař chtěl při jeho umírání schovat ampulky s léky

Právo, CNN, DPA, vpl
Los Angeles

Conrad Murray (57), osobní lékař popové legendy Michaela Jacksona, se snažil sebrat několik ampulek a schovat je do své tašky při zmatené snaze oživit zpěváka. Při předběžném slyšení před kalifornským nejvyšším soudem v Los Angeles to řekly tři osoby včetně Jacksonova osobního strážce.

Foto: Profimedia.cz

Conrad Murray

Článek

Kromě Alberta Alvareze to potvrdili i dva záchranáři, kteří byli přivoláni ke zpěvákovi do jeho ložnice, kde podle prokuratury Murray podal Jacksonovi 25. června 2009 smrtelnou dávku anestetika propofol.

„Strnul jsem při pohledu na Jacksona ležícího na posteli s otevřenýma očima i ústy,“ vypověděl Alvarez se slzami v očích. Murray mu prý pokynul, aby uložil několik ampulek, které lékař posbíral, do hnědé plátěné tašky. Teprve pak mu nařídil, aby zavolal záchranku.

Alvarezova výpověď by se mohla stát klíčovým potvrzením tvrzení žalobců. Podle nich Murrayovo jednání bylo „krajní odchylkou od běžné péče“. Návladní David Walgren už v zahajovací řeči upozornil, že Murray čekal až 21 minut, než zavolal záchrannou službu a že zpěvák zemřel dřív, než k němu dorazila.

Předběžné líčení má rozhodnout, zda prokuratura shromáždila dostatek důkazů pro soud s Murrayem obviněným z neúmyslného zabití. Kardiologovi, který vinu popírá, hrozí čtyři roky za mřížemi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Lékař měl schovávat léky po Jacksonovi, k soudu dorazila zpěvákova rodinaVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Jacksonovi lékaři se vyhnou soudu

Šest lékařů a jedna sestra před rokem zesnulého zpěváka Michaela Jacksona, které kalifornské úřady v souvislosti s hudebníkovou smrtí vyšetřovaly, byli zbaveni...

Výběr článků

Načítám