Hlavní obsah

Irma připravila o život v USA a Karibiku 46 lidí

Miami
Aktualizováno

Počet obětí hurikánu Irma stoupl na 46, uvedl v úterý list The Guardian. Většina je jich z karibské oblasti, deset osob zahynulo v USA. Irma už v pondělí zeslábla na tropickou bouři a po přechodu z Georgie do Alabamy dále oslabila na tropickou níži. Doprovází ji vítr o rychlosti 65 km/h, který má v nárazech přes 100 km/h.

Foto: Mark Makela, Reuters

Škody na billboardu způsobené tropickou níží Irma v Georgii

Článek

Šest obětí si Irma vyžádala na Floridě, k dosavadním pěti známým z neděle přibyl člověk, kterého zabil elektrický proud ze strženého vedení. Jeho tělo bylo objeveno v pondělí. Polovinu mrtvých tvoří oběti autonehod, v jednom případě se čelně srazila dvě vozidla. [celá zpráva]

Tři lidé zemřeli v Georgii a jeden v Jižní Karolíně.

Deset lidí zabil živel na Kubě.

Foto: Handout, Reuters

Hasič se dívá na škody způsobené hurikánem Irma ve floridském Vilano Beach.

Dvě třetiny Floridy byly v pondělí bez elektrické energie, nedostávalo ji 12 miliónů odběratelů, uvedl list The Washington Post. V dusné noci si nemohli lidé zapnout klimatizaci. Meteorologové přitom předpovídali na tento týden teploty okolo 32 stupňů Celsia. Na mnoha místech jsou stržené celé řady sloupů elektrického vedení. 

Odhadovaná cesta tropické níže Irma

Irma se považuje za jeden z nejsilnějších hurikánů. Některé oblasti v Karibiku jsou po jejím řádění tak zničené, že jsou považovány za neobyvatelné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám