Hlavní obsah

Falešná lékařka vpichovala ženám cement místo botoxu, jedna z pacientek zemřela

Tallahassee

Na Floridě celá léta ordinovala falešná plastická chirurgyně, která svým pacientkám místo kýžených botoxových injekcí do hýždí a boků vpichovala směs roztoku na rychloopravu pneumatik, lepidla, cementu a dalších nebezpečných látek. Jedna z pacientek po zákroku zemřela a Oneal Ron Morrisová alias „Holanďanka“ půjde na deset let do vězení.

Článek

„Moje dcera zemřela nelidskou smrtí. Osmnáct měsíců trpěla, aniž by přesně věděla, co všechno má v těle,“ cituje list The Washington Post Sherri Pittsovou, matku zemřelé pacientky Shatarky Nubyové.

V listopadu roku 2011 přišel na ministerstvo zdravotnictví státu Florida podivný dopis z vězení. Pisatelka si stěžovala, že jí po kosmetickém zákroku podivně ztvrdlo a zčernalo pozadí a že jí je zle. Vinila svou lékařku.

Úředníci a posléze i policisté se psaním zabývali a zjistili, že si žena, toho času trestankyně, stěžuje na stejnou plastickou chirurgyni, na kterou už podaly stížnost jiné pacientky. Rozběhlo se vyšetřování, během něhož ale Shatarka Nubyová zemřela. Jako příčinu smrti lékař určil „masivní pohyb silikonu v těle“.

Podle výpovědí svědků nosila Holanďanka ve své ordinaci lékařský plášť a stetoskop. Injekce s neznámou substancí měla uschovány v černém kufříku.

U soudu Oneal Ron Morrisová, která se svými zákroky sama zohyzdila, jakékoli provinění odmítá. „Nikdy bych si netroufla vpíchnout jakékoli lidské bytosti neznámou látku,“ vypověděla u soudu. Obhájce falešné chirurgyně argumentoval tím, že pacientky věděly, že se nesvěřují do rukou pravé lékařky, a tak nesou svůj díl viny.

Nebylo to nic platné. Oneal Ron Morrisová dostala desetiletý trest vězení a pět let probace navrch.

Reklama

Výběr článků

Načítám