Hlavní obsah

Dvouletý hoch na Floridě našel doma pistoli a prostřelil matce hlavu během online porady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté na Floridě zatkli otce dvouletého chlapce, který v srpnu nešťastnou náhodou zastřelil svou matku. Dítě našlo ve svém batůžku nabitou pistoli a vypálilo kulku do hlavy matky Shamayi Lynnové, která se v tu chvíli účastnila pracovního videohovoru. Informovala o tom ve středu agentura AP.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Otec, kterým je 22letý Veondre Avery, byl v úterý zatčen a obviněn ze zabití z nedbalosti a nesprávného skladování střelné zbraně, oznámila policie města Altamonte Springs.

Podle vyšetřovatelů byla pistole v dětském batůžku s motivy animovaného seriálu Tlapková patrola, když ji dvouletý syn 11. srpna našel. Následoval jediný výstřel, který matku zasáhl do hlavy.

Přišel jsem domů a všude byla krev

Kolegyně Lynnové, která s ní byla v tu chvíli ve spojení přes aplikaci Zoom, zavolala na tísňovou linku a vypověděla, že něco zaslechla a pak viděla, jak žena padá k zemi. Záhy vytočil krizovou linku 911 Avery, který se snažil své partnerce pomoci. „Teď jsem přišel domů a když jsem vešel do pokoje... moje přítelkyně, která pracovala na počítači, prostě tady leží a všude je krev,“ řekl operátorovi podle zveřejněné nahrávky hovoru.

V tu chvíli už ale zřejmě bylo pozdě. Avery nahlásil, že Lynnová nedýchá a že jí nemůže nahmatat tep. Žena byla na místě prohlášena za mrtvou.

V USA běžné

Agentura AFP napsala, že takovéto tragédie jsou bohužel v USA běžné. Připomenula zářijovou smrt dvouletého chlapce v Texasu, který našel nabitou zbraň v batohu svého příbuzného.

Podle organizace Everytown for Gun Safety, která prosazuje přísnější regulaci držení zbraní, jen letos „neúmyslné výstřely“ nezletilých připravily v USA o život 114 lidí. Od roku 2015 eviduje skoro 900 takovýchto úmrtí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám