Hlavní obsah

Donald Trump zvažuje kandidaturu na prezidenta

Novinky, rei
Washington

Miliardář Donald Trump zvažuje kandidaturu na příštího prezidenta Spojených států. V úterý to řekl televizi FoxNews. Pouhý den předtím přitom v rozhovoru pro stanici CNN řekl, že na něco takového nemyslí.

Foto: Profimedia.cz

Donald Trump

Článek

“Myslím to zcela vážně, protože nemohu vystát, co se děje s touto zemí. Někdo musí rychle něco udělat... Je to poprvé, co o tom hovořím vážně. Léta jsem byl vyzýván, abych to udělal, ale neměl jsem zájem. Nyní je to poprvé, co to zvažuji,” řekl Trump FoxNews.

Republikánská strana zatím nemá potvrzeného silného prezidentského kandidáta. Jistá je kandidatura Mitta Romneyho, který v minulých primárkách skončil až na třetím místě. Též v názoru na Sarah Palinovou, která ve volbách 2008 byla kandidátkou na viceprezidentku, jsou republikáni rozdělení.

Trump názor na svou kandidaturu změnil během jediného dne – ještě v pondělí CNN tvrdil, že na prezidentskou funkci nepomýšlí. Zároveň se distancoval od průzkumu veřejného mínění v New Hampshire, což je stát, kde voliči volí mezi prvními.

Průzkum zkoumal, co si lidé myslí o Trumpovi. Výsledky zatím média nezveřejnila. Zadání průzkumu nicméně dosvědčuje, že někdo má o Trumpovu kandidaturu zájem.

Čtyřiašedesátiletý katolík Trump je mimo jiné vlastníkem licenčních práv na Miss USA. Jeho jmění je odhadováno na dvě miliardy dolarů. Ze tří manželství má tři děti. Jeho první žena byla Češka Ivana Trumpová rozená Zelníčková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám