Hlavní obsah

Dívku ukradenou matce z porodnice po 18 letech našli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jacksonville

Americká policie po 18 letech našla dívku unesenou po narození z nemocnice na Floridě. Její totožnost potvrdily testy DNA. Mladá žena se domnívala, že žena, která ji vychovávala, je její biologickou matkou.

Foto: Jacksonville Sheriff's Office/Handout , Reuters

Unesená žena žila s Glorií Williamsovou (na snímku), kterou policie zatkla a obvinila z únosu.

Článek

Kamiyah Mobleyová byla na světě teprve osm hodin, když ji z porodnice v Jacksonvillu unesla žena vydávající se za zdravotní sestru. Únoskyně před tím s novorozencem a její 16letou matkou strávila několik hodin. Pak uvedla, že holčička dostala teplotu, a odnesla ji.

Kamiyah Mobleyová byla unesena jen pár hodin po svém narození.

Policie nabízela za informace vedoucí k nalezení holčičky odměnu čtvrt miliónu dolarů a s postupem let dostala od veřejnosti na 2500 tipů. Žádný z nich ale nikam nevedl, až loni přišla informace, že dívka žije v Jižní Karolíně.

Je už dospělá

Žila s jednapadesátiletou Glorií Williamsovou, kterou policie v pátek ráno zatkla a obvinila z únosu. Mladá žena se domnívala, že Williamsová je její biologická matka.

To, že tomu tak není, potvrdily rozbory DNA, oznámil úřad šerifa. Hledaná dívka se podle něj těší dobrému zdraví a je to „normální osmnáctiletá žena“.

Její biologičtí rodiče byli vyrozuměni. „Je ale na oběti, aby rozhodla, jaký naváže kontakt. Oběť je už dospělá,“ upozornila kancelář šerifa.

Reklama

Výběr článků

Načítám