Hlavní obsah

Clintonová zahájila volební kampaň, Američanům slíbila prosperitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hillary Clintonová, která se v příštích prezidentských volbách chce za demokraty ucházet o post v Bílém domě, v sobotu poprvé vystoupila na velkém předvolebním shromáždění a formálně zahájila svou kampaň. Posluchačům zdůraznila, že hodlá být obhájkyní všech, na něž dopadla ekonomická recese posledních let.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Hillary Clintonová zahájila svou volební kampaň.

Článek

Manželka bývalého prezidenta Billa Clintona věří, že je s to zajistit zemi nové období prosperity, jak tomu bylo za jejího chotě v 90. letech. Kromě jiného v projevu na newyorském ostrově Roosevelt ujistila pracující Američany, že bude usilovat o jejich lepší životní podmínky. Slíbila například změnit daňový systém tak, aby oceňoval těžkou práci.

"Každý má právo na příležitost využít své schopnosti dané bohem. To je sen, který sdílíme, to je boj, který musíme vést," řekla 67letá politička ve videu, v němž v pátek vyzývala své přívržence k účasti na sobotním předvolebním shromáždění.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Zaplněný park v new Yorku, v němž Hillary Clintonová zahájila svou kampaň.

Všeobecně se zatím předpokládá, že se Clintonová ve stranických primárkách nejspíš stane kandidátkou demokratů v prezidentských volbách na konci příštího roku. Předvídají to veškeré dosavadní průzkumy. Prezident Barack Obama již nemůže po dvou funkčních obdobích kandidovat a někdejší ministryni zahraničí své vlády prezident podpořil.

V předpokládaném závěrečném boji s kandidátem Republikánské strany bude ale někdejší první dáma podle komentářů muset vylepšit nejen svůj image u obyvatel, ale také najít odpověď na útok republikánů, kteří ji označují za kandidátku minulosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Clintonová chce kandidovat na prezidentku USA

Bývalá americká první dáma a exministryně zahraničí Hillary Clintonová chce kandidovat v prezidentských volbách na podzim 2016. Oznámila to ve videu, které...

Výběr článků

Načítám