Hlavní obsah

Clintonová nesmí do letadla, měla otřes mozku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americká ministryně zahraničí Hillary Clintonová nebude moci ze zdravotních důvodů cestovat letadlem až do poloviny ledna. Ve středu to oznámil mluvčí ministerstva Philippe Reines.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Šéfka americké diplomacie Hillary Clintonová

Článek

Pětašedesátiletá Clintonová zrušila již před deseti dny kvůli žaludečnímu virovému onemocnění cestu do Maroka, Tuniska a Spojených arabských emirátů. O několik dní později utrpěla otřes mozku, když omdlela v důsledku dehydratace způsobené žaludečními potížemi. Od té doby pracuje z domova.

"Vzhledem k jejímu stavu jí lékaři doporučili, aby nepodnikala v nadcházejících týdnech delší lety," uvedl Reines. "Neplánujeme tedy do poloviny ledna žádné cesty," dodal.

Clintonová sama před několika měsíci připustila, že je hektickým pracovním tempem vyčerpaná. Je nejvíce zcestovalým americkým ministrem zahraničí, když urazila přes 1,5 miliónu kilometrů a navštívila 112 zemí.

Očekává se, že Clintonová začátkem příštího roku odstoupí. Jejím nejpravděpodobnějším nástupcem je demokratický senátor John Kerry. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám