Hlavní obsah

Chávezovu operaci zkomplikovalo krvácení

Caracas

Šestihodinový operační zákrok, jemuž se tento týden na Kubě podrobil venezuelský prezident Hugo Chávez, zkomplikovalo krvácení. Ve čtvrtek to prohlásil ministr informací Ernesto Villegas. Viceprezident Nicolas Maduro už dříve označil v pořadí již čtvrtou operací, již Chávez v posledním roce a půl podstoupil, za komplexní.

Foto: Jorge Silva, Reuters

Venezuelský prezident Hugo Chávez

Článek

„Zotavování zabere nějaký čas vzhledem ke složitosti operace,“ citovala Villegase agentura Reuters. Ministr dodal, že Chávez po operaci krvácel a byla třeba „nápravná opatření“. Prezident se prý ale zotavuje uspokojivě.

Reuters navzdory tomuto ujištění upozornila na zasmušilost oficiálních zpráv o Chávezově zdravotním stavu. Podle agentury to značí, že se Chávezova vláda připravuje i na nejhorší, tedy prezidentovo úmrtí. Chávez sám před odletem do Havany poprvé veřejně potvrdil, že by si přál za svého nástupce viceprezidenta Madura.

Chávezovi poprvé diagnostikovali zhoubný nádor v pánevní oblasti loni v červnu. Od té doby podstoupil čtyři operace.

Reklama

Související články

Hugo Chávez odlétá léčit si rakovinu

Venezuelský prezident Hugo Chávez v úterý odletí na Kubu, aby tam pokračoval v léčbě. S odvoláním na venezuelské oficiální zdroje to uvedla agentura Reuters....

Výběr článků

Načítám