Hlavní obsah

Cestující čekají přísnější kontroly letů do USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americká vláda schválí nová přísná bezpečnostní opatření pro lety do Spojených států. Především se zpřísní kontroly cestujících a jejich elektronických přístrojů, napsala agentura AFP s odvoláním na vyjádření ministra pro vnitřní bezpečnost Johna Kellyho. Kontroly by ale neměly zakázat na palubách letadel notebooky.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Cestující na palubě letadla s přenosnými počítači.

Článek

Opatření se má denně dotknout zhruba 2000 komerčních letů do USA z 280 letišť ve 105 zemích světa. Letecké společnosti mají 21 dnů na to, aby zpřísnily kontroly zaměřené na to, zda u sebe cestující nemají výbušniny, a 120 dní na to, aby vyhověly dalším bezpečnostním opatřením.

Kelly řekl, že rozvíjející se teroristické hrozby vedou k tomu, že je nutné, aby letecké společnosti z celého světa zvýšily své bezpečnostní standardy. Podle něho přitom není možné přijímat jen dílčí opatření na úrovni jednotlivců a jejich elektronických přístrojů při každé nové hrozbě.

Anketa

Vadí vám, že si na palubu letů do USA nesmíte vzít některou větší elektroniku?
Ano
26,2 %
Ne
73,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1087 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám