Hlavní obsah

Brazilský parlament vyloučil poslankyni obviněnou z vraždy manžela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brasília

Brazilský parlament ve středu vyloučil ze svých řad poslankyni Flordelis dos Santosovou, která je podezřelá, že v roce 2019 zosnovala vraždu svého manžela, evangelického pastora, s nímž vychovala 55 dětí. Pro vyloučení poslankyně hlasovalo 437 zákonodárců, proti jich bylo sedm, informovala ve čtvrtek agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Flordelis dos Santosová

Článek

Dos Santosová, známá v Brazílii jako Flordelis,  která je také populární zpěvačkou, byla do parlamentu zvolena v roce 2018 za sociálně demokratickou stranu. Po středečním hlasování svým již bývalým kolegům podle agentury AFP řekla, „až mě soud osvobodí, budete litovat, že jste odsoudili osobu, která ještě ani nestanula před soudem”.

Flordelis je dosud na svobodě právě díky své poslanecké imunitě. Od října 2020 musí ale z rozhodnutí soudu neustále nosit elektronický sledovací náramek.

Před soudem má za vraždu manžela Santosové, zabitého 30 ranami z pistole, stanout celkem 11 členů rodiny. Podle vyšetřovatelů šedesátiletá Flordelis zosnovala vraždu o téměř 20 let mladšího manžela kvůli penězům a boji o moc v církevní organizaci, kterou společně založili.

Do provedení vraždy údajně zapojila několik svých dětí. Santosová, která si získala přízeň obyvatel díky adoptování pěti desítek dětí z chudinských favel Ria de Janeira, obvinění odmítá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám