Hlavní obsah

Bouře Sandy poškodila sídlo OSN

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Bouře Sandy, která začátkem týdne zasáhla a pustošila východ Spojených států, způsobila bezprecedentní škody i v sídle OSN v New Yorku. S odvoláním na představitele světové organizace to uvedly zahraniční agentury.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sandy strhla plachtu na střeše OSNVideo: Reuters

 
Článek

Hurikán způsobil v budově OSN požár a také zaplavil suterén sídla. To bylo do čtvrtka tři dny uzavřeno. Vichry také strhly umělohmotnou plachtu, která chránila klenbu budovy Valného shromáždění. Škody podle představitelů narušily komunikační a další infrastruktury.

"Ale přes veškeré těžkosti, všechny zásadní činnosti OSN pokračovaly. Kontakty s mírovými misemi ve světě byly udrženy. Sídlo OSN bylo opět otevřeno a mělo by brzy fungovat naplno," uvedl ve čtvrtek odpoledne místního času mluvčí organizace Martin Nesirky.

Bouře Sandy si ve Spojených státech vyžádala kromě ohromných škod nejméně 96 mrtvých lidí, především v New Yorku. V Karibiku předtím zabila nejméně 69 osob. Ve čtvrtek se rozpadla nad pevninou. [celá zpráva]

Místní meteorologové varují, že v době nadcházejících prezidentských voleb v USA 6. listopadu by americké východní pobřeží mohla ohrožovat další bouře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám