Hlavní obsah

Blog zachránil rodinu před bankrotem

Novinky, CNN, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez zaměstnání a peněz, s vysokou hypotékou a hrozící exekucí majetku - v této nešťastné situaci očekávala jedna americká rodina příchod Vánoc. Přestože Spojené státy trápí rostoucí bezdomovectví a propouštění, našli se lidé ochotni pomoci. Internetovým zázrakem lze označit štěstí, které se usmálo na rodinu před bankrotem. Peníze se jim podařilo získat pomocí blogu. Informovala o tom CNN.

Článek

„Je to zázrak,“ komentovala záchranu svého domova šťastná žena. 

Smůla se rodině Ebony a Daniela Sampsonových začala lepit na paty před několika měsíci, když se nastěhovali do nového domu ve městě Aberdeen v Marylandu. Ebony dům z části zaplatila z životní pojistky svých rodičů. Ti totiž kdysi zemřeli při dopravní nehodě. 

Jenže v létě vážně onemocněl její manžel. Sotva nastoupil do svého nového zaměstnání v Bank of America, dostal salmonelózu. Kvůli dlouhému léčení o práci přišel. A aby toho nebylo málo, Ebony zjistila, že je několik týdnů těhotná. Navíc přišli i o auto, které se jim porouchalo. 

Během krátké chvíle se tak Sampsonovi octli v nelehké životní situaci. To horší ovšem mělo ještě přijít. V listopadu totiž rodina obdržela obsílku, že jí hrozí konfiskace majetku, jestliže nezaplatí během dvou týdnů deset tisíc dolarů, které dluží na hypotéce. 

„Když jsem dostala ten dopis, řekla jsem si, co budeme můj Bože dělat?“ komentovala obsílku Ebony Sampsonová. 

Žena se s problémy svěřila své kamarádce Jaki Grierové. Ta sice sama tolik peněz neměla, přesto chtěla rodině pomoci. Jedna z věcí, která ji napadla, bylo založit na internetu blog. V něm vylíčila celý příběh své přítelkyně. Připojila tam i prolink, kam by čtenáři mohli poslat svoji pomoc. 

Konec je víc než pohádkový 

Odezva na sebe nenechala dlouho čekat. Jen během jednoho dne lidé rodině poslali tisíc dolarů, přestože mnozí z nich se sami potýkali s nemalými problémy. Jedna čtenářka dokonce poslal vzkaz, že právě přišla o dům, ale rozhodně chce pomoci jiným. Jiná žena zas přispěla dolar, i když sama byla nezaměstnaná. 

„Každý chce přispět na charitu, ale dost často si lidé uvědomí, že vlastně neví, kam jejich peníze jdou. V tomto případě si chápu, že to lidi nadchlo,“ komentovala nad očekávání dobrý přírůstek na blogu Trierová. 

Než se nadála, za čtyři dny již bylo na účtu přes tři tisíce dolarů. Pátého dne ráno, když otevřela stránky svého účtu na PayPalu, bylo zde dokonce necelých jedenáct tisíc dolarů. 

Dům Sampsonových byl zachráněn. Ba co víc, příběhu se chytla i tamní televize. Po odvysílání této šťastné události, dostal Daniel Samson nabídku k práci. Sampsonovi tak opět prožívají spokojené vánoční svátky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám