Hlavní obsah

Bezprostřední příčinou smrti Steva Jobse byla zástava dechu

– San Francisco • Aktualizováno

Příčinou úmrtí spoluzakladatele firmy Apple Steva Jobse byla zástava dechu, způsobená rozšířením rakoviny ze slinivky na další orgány. Uvádí to v pondělí zveřejněná kopie Jobsova úmrtního listu citovaná agenturou AP.

Foto: Profimedia.cz

Steve Jobs

Článek

Plyne to z úmrtního listu vystaveného v Santa Claře. Stojí na něm, že Jobs měl pět let "metastázující pankreatický neuroendokrinní nádor".Jako bezprostřední důvod úmrtí je zaznamenána zástava dechu. Žádná pitva ale provedena nebyla a Jobs byl v sobotu pohřben.

Bývalý šéf společnosti Apple zemřel ve středu ve věku 56 let. Firma neuvedla příčinu úmrtí, Jobs se však se zdravotními problémy potýkal řadu let.

V roce 2004 bojoval s rakovinou slinivky a o pět let později podstoupil transplantaci jater poté, co si vzal dovolenou kvůli neupřesněným zdravotním problémům. Další volno následovalo v lednu letošního roku, v srpnu z pozice šéfa firmy odstoupil a jeho následovníkem na postu výkonného ředitele se stal Tim Cook.

Steve Jobs zemřel ve svém domě v Palo Alto, pohřben byl v sobotu ve vší tichosti. Rozloučili se s ním jen členové nejužší rodiny. [celá zpráva]

Jobs založil Apple v roce 1976. Firma přeměnila odvětví informačních technologií, propojila zábavu s komunikací a mnohdy udávala trendy vývoje. Z její dílny pocházejí mimo jiné hudební přehrávač iPod či mobilní telefon iPhone, jehož nejnovější verzi Apple představil den před Jobsovou smrtí.

Reklama

Související témata:

Související články

Fanoušci Applu truchlí po Stevu Jobsovi

Smrt bývalého ředitele a jednoho ze zakladatelů společnosti Apple Steva Jobse zasáhla fanoušky po celém světě. V sídle firmy v kalifornském Cupertinu jsou...

Výběr článků

Načítám