Hlavní obsah

Bezpečnostní kamera natočila střemhlavý pád nákladního boeingu

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřícení nákladního Boeingu 767 v americkém Texasu si vyžádalo v minulém měsíci tři mrtvé. Střemhlavý pád letadla zachytila jedna z bezpečnostních kamer. Proč se letadlo zřítilo, zatím není jasné, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nákladní Boeing 767 se v Texasu řítil střemhlav k zemiVideo: AP

 
Článek

Letoun letěl z Miami do Houstonu. Několik minut před přistáním, zhruba 48 kilometrů východně od letiště, se přerušil radarový i radiový kontakt s letadlem, uvedl americký Federální úřad pro letectví (FAA) v prohlášení.

Pilot, jenž se chystal na přistání, ztratil ze zatím neznámých příčin kontrolu nad řízením a se strojem začal prudce klesat. Za půl minuty se letadlo propadlo o zhruba kilometr.

Video bylo natočeno jednou z bezpečnostních kamer a podle záběrů je jasné, že pilot už v posledních chvílích neměl sebemenší možnost zabránit nárazu do země. Na palubě letadla zemřeli tři lidé.

Podle údajů organizace FSF zabývající se bezpečností letů se stroje Boeing 767 od uvedení do provozu v roce 1981 zřítily celkem šestkrát.

Letoun, který havaroval v sobotu, byl zkonstruován v roce 1992 a do nákladní podoby byl upraven až v posledních letech.

Reklama

Výběr článků

Načítám