Hlavní obsah

Během nepokojů ve Wisconsinu střílel 17letý mladík v ulicích z útočné pušky

Novinky, jem, aš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kenosha

Americká policie zadržela v souvislosti se středeční střelbou během rasových nepokojů ve městě Kenosha ve Wisconsinu 17letého chlapce, který v ulicích plných rozzuřených lidí střílel z útočné pušky AR-16, což je civilní verze armádní M-16. Ve čtvrtek o tom informovala americká média včetně stanice CNN a agentury Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při protestech v Kenoshe se v ulicích ozývala střelbaVideo: Reuters/AP

 
Článek

„Zapojil se do užití střelné zbraně, ať už byla jeho role ve sporu jakákoliv,“ prohlásil podle CNN místní policejní velitel Daniel Miskinis. To, co se ve městě v posledních dnech děje, charakterizoval jako násilí „smyslů zbavených“.

Při střelbě v ulicích Kenoshy byli zabiti dva lidé, třetí je se zraněním ve vážném stavu. Obětí i zranění může být víc. Nezletilý Kyle Rittenhouse byl obviněn z úmyslné vraždy nebo vražd prvního stupně. Zda měl mít na svědomí všechny tři oběti, není jasné. Z videí z místa se nicméně zdá, že střelců muselo být víc.

Nepokoje v Kenoshe vypukly poté, co policie v neděli sedmkrát postřelila černocha, 29letého Jacoba Blakea, před očima jeho dětí. Kenosha je po protestech zpustošená, v ulicích byla vypálena auta a domy včetně obchodů. Město má za sebou několik nocí pouličního násilí. Lidé vycházejí do ulic přesto, že byl vyhlášen stav nouze a noční zákaz vycházení.

Letecké záběry zpustošené Kenoshy. V protesty zmítaném Wisconsinu je stav nouze

Amerika

Sedm výstřelů do zad

Protesty v Kenoshe se konají kvůli tomu, že policisté v neděli postřelili černocha Jacoba Blakea. Ten leží ve vážném stavu v nemocnici.

Podle právníka Bena Crumpa je po několika zásazích Blake od pasu dolů ochrnutý, kulky mu poškodily míchu a rozdrtily obratle. „Byl by zázrak, kdyby Jacob Blake někdy zase chodil,“ řekl. Další právník uvedl, že má vážně poškozené i další orgány.

„Střelili mého syna sedmkrát, jako by na něm nezáleželo,“ uvedl jeho otec. „Ale na mém synovi záleží. Je to lidská bytost,“ dodal.

Policisté ve Wisconsinu střelili černocha několikrát do zad, vzápětí propukly nepokoje

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám