Hlavní obsah

Batolata přežila po autonehodě v pustině jižního Arkansasu tři dny bez pomoci

Zázrak. Tak nazývají policisté z amerického města Camden v jižním Arkansasu případ, kdy dvě děti - roční a tříletý chlapec - nejenže přežily nehodu, ale následující tři dny zvládly bez jakékoli pomoci. Jejich matka při havárii zahynula. O případu ve středu informovala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena se svými dvěma dětmi havarovala u města Camden v okrese Ouachita v jižním Arkansasu. Její vůz skončil na dně rokle, která není ze silnice vidět a nehodu proto nikdo z projíždějících vozů nezaregistroval, píše DPA. Není ani zcela zřejmé, kdy přesně se nehoda stala - média uvádějí buď pátek večer, nebo sobotu ráno.

Řidička během nehody vypadla z vozu a na místě svým zraněním podlehla. Chlapci nehodu přežili. Ocitli se však v naprosté pustině a bez pomoci. Až v pondělí ráno staršího z nich objevili u obchodu s potravinami nedaleko hlavního silničního tahu na Camden. Byl hladový a měl spoustu škrábanců a modřin.

Policie následně zveřejnila jeho fotografii, na níž zareagovala příbuzná chlapce. Ta policistům sdělila, že matku ani její děti už několik dnů neviděla. Rozběhlo se proto pátrání po okolí a vzápětí policisté nalezli havarovaný vůz na dně rokle.

V rozbitém autě, v dětské autosedačce, nalezli i druhé dítě. Bylo při vědomí, ale silně dehydrované. V nemocnici později zjistili jen drobnější zranění.

„Není to nic jiného než zázrak. Děti přežily nejen těžkou nehodu, ale i další tři dny v tvrdých podmínkách jižního Arkansasu,“ řekl detektiv Nathan Greeley z kanceláře šerifa okresu Ouachita.

Reklama

Výběr článků

Načítám