Hlavní obsah

Argentinská prezidentka si kvůli zdravotním problémům bere volno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buenos Aires

Kvůli zdravotním důvodům si bere volno argentinská prezidentka Cristina Fernándezová Kirchnerová. Lékaři jí doporučili, aby měsíc odpočívala bez státních povinností. Oznámil to podle agentury Reuters její mluvčí. Jak upřesnil, v membráně v mozku jí objevili hematom. Žádné další podrobnosti ale neuvedl.

Foto: Reuters

Argentinská prezidentka Cristina Fernándezová Kirchnerová

Článek

Loni byl již Fernándezové Kirchnerové odstraněn zhoubný nádor na štítné žláze. Lékaři ale po operaci vyloučili, že by měla rakovinu.

Nejmenovaný vládní zdroj agentuře Reuters již dříve prozradil, že prezidentka byla v sobotu přijata do nemocnice, která se specializuje na kardiovaskulární péči. Tento zdroj ale tehdy hovořil o tom, že mělo jít jen o rutinní kontrolu a že dnes by měla být šedesátiletá Fernándezová Kirchnerová propuštěna.

Argentinský viceprezident Amado Boudou byl zrovna v Brazílii a chystal se na návštěvu Francie, když se dozvěděl o tom, že je hlava státu v nemocnici. Svou cestu zrušil a vrátil se do Buenos Aires.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám