Hlavní obsah

Animace: Jak herec Baldwin zastřelil kameramanku Hutchinsovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Na základě nových zjištění a výpovědí, které poskytli médiím svědci události, vytvořila společnost Next Animation detailní animaci střelby a toho, co jí předcházelo na ranči Bonzana Creek v Novém Mexiku. Herec Alex Baldwin tam během natáčení filmu Rust omylem zastřelil kameramanku Halynu Hutchinsovou a zranil režiséra Joela Souzu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Co se stalo na natáčení filmu Rust, při kterém herec Alec Baldwin zastřelil kameramanku Halynu HutchinsovouVideo: Reuters

 
Článek

Kolt ráže .45, ze kterého Baldwin střílel, obsahoval jeden ostrý náboj, ačkoli neměl. Zbraň nebyla podle zdrojů agentury Reuters dostatečně zkontrolována. Asistent režiséra David Halls ji pak podal herci se slovy „cold gun“, což znamená, že neobsahuje ostré náboje.

Na place Baldwinova filmu se našly stovky nábojů –⁠ i ostrých. Stíhání herce je stále ve hře

Zahraniční

Zbrojířka filmu Hannah Gutierrezová-Reedová vyšetřovatelům tvrdila, že ostré náboje vůbec nebyly na place k dispozici. Policie ale později zajistila 500 nábojů, mezi nimiž byla i ostrá munice.

Se zbraněmi zacházela ledabyle. Zbrojířka z Baldwinova filmu měla problémy už dřív

Amerika

Že byla tragédie na spadnutí, dodává i fakt, že z jedné z rekvizit dříve omylem vystřelil i Baldwinův dublér.

Prokurátorka Mary Carmacková-Altwiesová, která má případ na starost, v rozhovoru pro deník New York Times uvedla, že možná vznese proti některým lidem obvinění ze spáchání trestného činu.

Tragédie byla na spadnutí. Z Baldwinovy rekvizity omylem vystřelil i jeho dublér

Amerika

Je jasné, že při natáčení došlo k sérii několika pochybení a nerespektování bezpečnostních opatření pro zacházení se zbraněmi.

Halyna Hutchinsová
Narodila se v roce 1979 na Ukrajině a věnovala se žurnalistice, kterou v Kyjevě vystudovala. Poté ji zlákal film, spolupracovala s několika dokumentárními produkcemi v Evropě, než se přestěhovala do Los Angeles. V roce 2013 se přihlásila na Americký filmový institut a magisterský program dokončila o dva roky později.
Podílela se na více než 30 filmech, točila především oceňované nezávislé filmy. Pracovala na dramatu Blindfire, hororu The Mad Hatter nebo komedii To the New Girl.
Sama sebe označovala za neklidného snílka. Zemřela ve čtvrtek 21. října poté, co ji zasáhla kulka ze zbraně, která měla při natáčení filmu Rust sloužit jako rekvizita.

Reklama

Výběr článků

Načítám