Hlavní obsah

Američtí policisté se bavili, jak to luplo, když staré paní zlomili kost

Loveland

Američtí policisté se smáli, když sledovali na stanici záběry z kamer na tělech policistů, kteří s extrémní tvrdostí zasáhli proti křehké třiasedmdesátileté Karen Garnerové trpící demencí, jež zapomněla zaplatit za nákup v samoobsluze. Žertovali o lupnutí a odhadovali, kterou kost má zlomenou. Video bylo zveřejněno v pondělí a příbuzní Garnerové nechali vytáhnout hlasy, aby jim bylo lépe rozumět.

Policisté se bavili tím, jak jejich kolegové zlomili starší zadržené ženě rukuVideo: The Life & Liberty Law Office

 
Článek

Tři policisté sledovali záběry z kamer z loňského zásahu. Radostně se přitom pošťuchovali s tím, že by se to mělo živě streamovat, a je slyšet jednoho, jak říká: „Připraveni na lupnutí? Slyšeli jste lupnutí?“ Pak odhadovali, jaká kost se zlomila. „Myslím, že rameno.”

Rameno žena měla vykloubené, zlomenou měla loketní kost.

Jeden z policistů komentoval video slovy „to miluju“, zatímco policistka opakovala „nenávidím to“. Zraněná žena, která měla stále pouta, zatím byla schoulená v cele a šest hodin jí nebyla poskytnuta pomoc, i když měla bolestivé zranění a krvácela.

Policie v Lovelandu uvedla, že se nebude k případu vyjadřovat, dokud neskončí vyšetřování, které bylo zahájeno minulý týden. Policista Austin Hopp byl kvůli případu postaven mimo službu a další dva včetně zasahující Darii Jalaliové přeřazeni na administrativní práci.

Seniorku s demencí policisté v Coloradu zaklekli kvůli nezaplacenému nákupu

Amerika

Karen Garnerová byla zadržena loni 26. června, poté co odešla ze samoobsluhy Walmart, kde nezaplatila na několik plechovek sodovky a prací prášek. Hlídka za ní vyrazila a našla ji u silnice, jak na louce sbírá květiny. Zeptala se jí, jestli je připravena na zadržení, a když nechápavě řekla ne, tak jí policisté natlačili hlavu na kapotu policejního auta, zkroutili jí ruce za zády, zlomili loketní kost, povalili ji na zem a svázali nohy.

Žena viditelně neměla tušení, co se děje, a neustále opakovala, že chce domů.

Snacha Shannon Stewardová řekla listu Denver Post, že zásah zhoršil demenci Garnerové. „Vrátila se do stavu, jako to bylo předtím. Bylo toho na ni příliš.“

Násilné zadržení Američanky trpící demencí v ColoraduVideo: LOVELAND POLICE DEPARTMENT VIA THE LIFE & LIBERTY LAW OFFICE, Novinky/AP

Žalobkyně Sarah Schielková tvrdí, že policisté porušili zákon, když Garnerovou „brutálně napadli“. Jejich přístup označila za „mučení“. „Selhali u Karen Garnerové. Selhali před společností,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám