Hlavní obsah

Americký student plánoval vyhodit do povětří školu, byl zadržen

Portland

Americký student, který chtěl vyhodit do povětří svou školu, bude obviněn z pokusu o vraždu s přitěžujícími okolnostmi, oznámil v sobotu večer státní zástupce John Haroldson. Sedmnáctiletý Grant Acord plánoval zaútočit na školu v Oregonu a údajně se přitom inspiroval útokem na střední školu Columbine v roce 1999, při kterém zemřelo 13 lidí. Policisté nalezli v Acordově ložnici schovaných šest výbušnin, napsala agentura AP.

Foto: Novinky

Článek

Acord byl zadržen ve čtvrtek večer poté, co policisté dostali tip, že mladík vyrábí bombu, se kterou chce zaútočit na West Albany High School. Podle Haroldsona našli u něj doma i plány a časový harmonogram útoku. Rovněž vyšetřovatelé objevili několik podomácku vyrobených výbušnin a Molotovových koktejlů. Na škole, kde studoval, žádná trhavina nalezena nebyla.

Prokurátor neupřesnil, kdy k útoku mělo dojít. Jak rovněž uvedl, nemá zatím žádné informace o tom, že by Acord měl ve škole nějaké problémy. "V případě, že máte mladou osobu, která chce po vzoru videohry zabíjet lidi ve škole, musíte se rovněž zaměřit na její psychické zdraví," prohlásil Haroldson. Zadržený student by se podle něj měl nejspíš v úterý objevit před soudem.

K útoku na střední škole Columbine na denverském předměstí Littleton ve státě Colorado došlo v dubnu roku 1999. Dva maskovaní mladíci, kteří sami byli studenty téže školy, zastřelili 12 studentů a profesora, 21 dalších zranili. Útočníci poté spáchali sebevraždu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám