Hlavní obsah

Amerického milionáře rozřezali v jeho luxusním bytě elektrickou pilou

Novinky, jem
New York

Americká policie pátrá po vrahovi milionáře Fahima Saleha, jehož rozřezané tělo s oddělenou hlavou našli v luxusním newyorském bytě na Manhattanu. Vyšetřovatelé podezírají z brutální vraždy a zohavení těla maskovaného muže, který byl spolu se Salehem zachycen kamerou ve výtahu. Ve středu o tom informovala BBC.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Policejní páska na místě činu

Článek

Policie smrt Fahima Saleha zatím nepotvrdila, potvrdila ji ale společnost Gokada, což je jedna z firem, kterou podnikatel spoluzakládal.

„S hlubokým zármutkem vás informujeme o náhlé a tragické ztrátě našeho zakladatele a výkonného ředitele Fahima Saleha,“ uvedla společnost.

Z informací amerických médií vyplývá, že tělo Saleha bylo nalezeno s oddělenou hlavou a dalšími částmi. Poblíž byla elektrická pila, kterou nejspíš vrah použil k vraždě nebo zohavení těla.

Máme hlavu, nohy i ruce, chybí jen motiv

Deník The Daily Mail napsal, že vrah z těla odřízl nohy pod koleny a oddělil ruce i hlavu. Odříznuté části ukryl do tašky, kterou nechal na místě.

„Máme torzo, hlavu, jež byla odňata, máme ruce a máme nohy, ale nemáme motiv,“ prohlásil mluvčí newyorské policie Carlos Nieves.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Policisté na místě činu

List New York Times upozornil, že bylo na místě nalezeno překvapivě málo krve a spekuloval, že se vrah snažil zamést stopy, ale někdo ho vyrušil.

V červnu psal o příjemném tušení

Podle zdrojů deníků The New York Post kamera zachytila, jak jel Saleh před smrtí spolu s pravděpodobným vrahem, který byl maskovaný, výtahem do svého bytu v sedmém patře. V cílové stanici působil Saleh zmateně, muž ho pak omráčil nebo usmrtil, protože se podnikatel skácel k zemi. Pachatel následně zatáhl svou oběť do bytu, kam se vstupovalo přímo z výtahu.

Co se dělo poté, není jasné. Není známo ani kudy ani kam mohl vrah uprchnout.

Fahimu Salehovi bylo 33 let, narodil se v Saúdské Arábii, vyrůstal ale v New Yorku v rodině bangladéšských imigrantů. Svou první firmu založil už na střední škole a zbohatl na takzvaných start-upových projektech. To, že by měl nějaké nebezpečné nepřátele, není známo. Ještě 2. června tweetoval, že má o letošním roce velmi příjemné tušení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám