Hlavní obsah

Američanka nechala své děti žít bosé a špinavé v přepravní bedně v jeskyni

Kansas City

Policie v americkém státě Missouri zatkla 24letou ženu, jejíž dvě děti ve věku čtyři a šest let žily samy bosé a špinavé v dřevěné přepravní bedně v podzemní jeskyni na východním okraji města Kansas City. Matka byla obviněna z jejich ohrožení, informovala agentura AP.

Foto: ČTK/AP

Brittany Mugrauerovou obvinili z ohrožení dětí.

Článek

Zanedbané děti byly objeveny ve čtvrtek. Žily v bedně mezi odpadky na ploše 2,4 x 3 metry. Měly tam jen sedačky a dvě malé přikrývky. Jedna strana dřevěné bedny chyběla, takže stěnu doplňovaly různé staré autodíly.

Policisté na děti narazili náhodou během pátrání po ukradeném autě. Zarazilo je hned to, že se jich děti nebály, i když byly v jeskyni samy. Mladší dítě zrovna jedlo rukama instantní nudle. Na otázku, proč si vyzuly boty, děti odpověděly, že žádné nemají. Starší dítě by mělo chodit do školy, ale nechodí.

Matka Brittany Mugrauerová policistům řekla, že děti v jeskyni žily několik dní. Policie na ni uvalila vazbu. O děti se starají úřady.

Na okraji Kansas City se vyskytuje množství jeskyní. Jsou pozůstatkem po těžbě vápence na přelomu 19. a 20. století. Agentura AP upozornila, že je hojně využívají obchodníci jako skladiště, protože je v nich po celý rok stálá teplota okolo 21 stupňů Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám