Hlavní obsah

Američan zavraždil 11 žen, jejich ostatky skladoval doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cleveland

Jedenapadesátiletého Američana Anthonyho Sowella, bývalého příslušníka námořní pěchoty, shledala v pátek porota ve státě Ohio vinným z 11 vražd žen. Soud má nyní rozhodnout, zda dostane trest smrti.

Foto: Reuters

Obviněný vrah Anthony Sowell (vlevo) u soudu

Článek

Sám Sowell před soudem tvrdil, že je nevinný, to ale nepodpořilo žádné svědectví. Jeho zločiny dlouho unikaly pozornosti, a to přesto, že se z jeho domu v Clevelandu, kde mrtvoly skladoval, linul silný zápach. Ten byl ale připisován na vrub nedaleké továrně na uzeniny, která kvůli stížnostem dokonce provedla rozsáhlou renovaci, ale marně.

Až v roce 2009 policie na základě tipu prohledala Sowellův dům a našla na pozemku kolem něj i přímo v domě ukrytá mrtvá těla. K nejhrůznějším patřil objev ženské lebky ve kbelíku.

Mnohé z obětí měly problémy s drogami a zpráva o jejich zmizení se často k úřadům nedostala. Rodiny některých ze zabitých žen ale kritizují clevelandskou policii, že jednala laxně a dostatečně neprošetřila jejich pohřešování. Několik příbuzných proto podalo na město žalobu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám