Hlavní obsah

Američan zabil svého kamaráda při hádce o Boha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oakland

Třiatřicetiletý Američan Douglas Yim byl shledán vinným z vraždy svého kamaráda, kterého zastřelil během hádky o existenci Boha. Yimovi z kalifornského Oaklandu hrozí až 126 let vězení, výši trestu odnětí svobody by se měl dozvědět v listopadu.

Článek

Věřící Yim zabil o osm let mladšího ateistu Dzuy Duhn Phana v dubnu 2011 po noci, kdy spolu popíjeli alkohol, kouřili marihuanu a užívali kokain. Jak popsal Paul Park, což je třetí muž, který s nimi v osudnou noc byl, Phan a Yim se začali bavit o Bohu, když hráli videohry.

Phan Yima během večera začal provokovat. Ptal se ho například, kde Bůh byl, když ve hře zrovna prohrál. Později v noci Phan zmínil i úmrtí Yimova otce na mrtvici, což druhého muže natolik rozzlobilo, že odešel do ložnice pro pistoli a následně svého přítele šestkrát střelil.

Střely zasáhly do ruky i Parka, když se snažil zabránit Yimovi v jeho činu.

Jak uvedla žalobkyně Allyson Donovanová, Yim a Phan byli přáteli, konverzace o existenci Boha je ale naprosto rozdělila a vedla až ke střelbě, což považuje „za extrémně nesmyslné”.

Odsouzený muž během procesu uvedl, že „byl tu noc opravdu opilý” a pamatuje si jen první a poslední výstřely, které vypálil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám