Hlavní obsah

Američan vyšel po 30 letech z vězení a za dva dny ubil svou matku

Mays Landing

Trest 25 let vězení s možností předčasného propuštění nejdříve za 21 roků vynesl soud v americkém státě New Jersey nad 47letým Stevenem Prattem. Muž, jehož teprve minulý pátek propustili po 30 letech z vězení, v neděli ubil svoji matku. Informovala o tom agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Muž stráví za mřížemi další dvě desítky let. Ilustrační foto

Článek

„Nechci soud. Jsem vinen,“ přiznal ve středu Pratt, sotva soudce Michael Donio začal předčítat obžalobu. Pratt stál před soudcem se svěšenou hlavou a hlasitě plakal.

Když ho pak soudce upozornil, že nemusí odpovídat bez přítomnosti obhájce, odvětil Pratt: „Nemám žádného právníka, nemám nikoho“. Po následném oznámení, že se stanovuje miliónová kauce, dodal: „Na tom nezáleží, nic nemám“.

Vzhledem k tomu, že se Pratt přiznal, vynesl soudce hned trest. Uložil Prattovi 25 let vězení s možností podmínečného propuštění nejdříve za 21 roků a tři měsíce.

Matka se na něj těšila

Pratt přitom vyšel teprve minulý pátek z věznice, kde si odpykal 30letý trest za vraždu souseda. V době vraždy mu bylo pouze 15 let, ale souzen byl jako dospělý. Podle soudních dokumentů se sousedovi nelíbilo, že Pratt s kamarády dělá hluk na chodbě činžovního domu. Pratt pak vzal na souseda olověnou tyč, ale ten mu ji sebral a Pratta při tom poranil. Pratt odešel, ale o chvíli později se vrátil s pistolí v ruce a souseda zastřelil.

Jeho příbuzní řekli novinářům, že se Pratt těšil, až vězení opustí, a matka jej očekávala s radostí. Sama ho nakonec z věznice vyzvedla a doma v Atlantic City mu vystrojila oslavu na uvítanou. Okolnosti její smrti o dva dny později policie nesdělila. Uvedla pouze, že 64letá žena zemřela na následky velmi silných úderů do hlavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám