Hlavní obsah

Kvůli hurikánu hrozí v Mexiku evakuace tisíců lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MEXIKO

Hurikán Paul, který se Tichým oceánem blíží k pobřeží Mexika rychlostí 12 kilometrů za hodinu, by měl v úterý pozdě v noci nebo ve středu ráno zasáhnout jižní část Kalifornského poloostrova. Mexické úřady kvůli nebezpečí záplav zřejmě nařídí evakuaci asi 3000 rodin, záchranné týmy jsou v pohotovosti.

Článek

V úterý brzy ráno se oko hurikánu pohybovalo asi 630 kilometrů jihozápadně od letoviska Cabo San Lucas na nejjižnějším výběžku Kalifornského poloostrova, vítr v něm dosahuje rychlosti kolem 135 kilometrů v hodině.

Od pondělí hurikán lehce zeslábl a klesl z druhé do první kategorie síly hurikánů na Saffirově-Simpsonově stupnici. Podle předpokladů by měl způsobit jen menší škody.

Původně tropická bouře Paul vznikla v Pacifiku asi 500 kilometrů na jihozápad od mexického pobřežního města Cabo Corrientes a v pondělí zesílila na hurikán.

Národní centrum pro hurikány v Miami předpokládá, že hurikán Paul by měl po přechodu nad Kalifornským poloostrovem, kde se nachází velké množství oblíbených rekreačních letovisek, ve středu pokračovat do mexického vnitrozemí.

Mexiko minulý měsíc zasáhly dva hurikány. Lane si vyžádal dvě oběti. Při řádění hurikánu John zahynulo pět lidí a poškozeno bylo na 160 domů.

Reklama

Související témata:

Související články

Hurikán Paul mířící k Mexiku dál zesílil

Původně tropická bouře Paul v Tichém oceánu zesílila na hurikán a blíží se k jižní části mexického poloostrova Baja California. Rychlostí 160 kilometrů...

Výběr článků

Načítám