Hlavní obsah

Desítky amerických firem se postavily proti přísným potratovým zákonům

– Washington

Skoro dvě stě ředitelů velkých amerických firem podepsalo otevřený dopis Nezakazujte rovnost proti zostřování potratových zákonů. Uvádí se v něm, že normy, které zakazují potraty poté, co je slyšet tlukot srdce plodu, ohrožují zdraví jak zaměstnanců, tak zákazníků firem.

Foto: Lawrence Bryant, Reuters

Jediná potratová klinika v Missouri polepená plakáty zastánců možnosti provedení interrupce

Článek

Otevřený dopis podepsali především ředitelé firem působících na internetu, v cloudových službách, elektronických platbách a médiích, například Slack, Square, Bloomberg a Zoom, ale také Eileen Fisherová, zakladatelka módní značky Eileen Fisher, Ezinne Kwubiriová z obchodu s oblečením H i Mark a Karen Wolvertonovi z kosmetické firmy Lush.

V dopise stojí: „Omezování přístupu ke komplexní reprodukční péči zahrnující potraty ohrožuje zdraví, nezávislost a ekonomickou stabilitu našich zaměstnanců i zákazníků. Jednoduše to jde proti našim hodnotám a je to špatné i pro obchod.“

Proti zákonu zakazující potrat poté, co je slyšet tlukot srdce plodu, se stavějí i velké mediální a filmové společnosti. Disney, Netflix, NBC Universal, CBS, Shotme a WarnerMedia už oznámily, že budou zvažovat případná další natáčení v Georgii, pokud vstoupí ve státě zákon v platnost. Tzv. Y´allywood v Georgii vydělává ročně 9,5 miliardy dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám