Hlavní obsah

Mladíci v brazilské škole postříleli osm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sao Paulo
Aktualizováno

Osm lidí zastřelili dva teenageři ve středu ve škole v brazilském městě Suzano. Mezi oběťmi je nejméně pět žáků a zaměstnanec školy. Policie potvrdila, že po smrti jsou i oba útočníci. Nakonec obrátili zbraně proti sobě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v brazilské školeVideo: Reuters

 
Článek

Guvernér státu Sao Paulo, kde se město Suzano nachází, uvedl podle BBC, že oběti byly „krutě zavražděny“. Identita mrtvých zatím není zcela jasná, guvernér uvedl, že zemřelo pět dětí a jeden zaměstnanec školy. ČTK dodala, že byl zabit i náhodný kolemjdoucí.

Naopak BBC oznámila, že útočníci v mikinách s kapucemi zabili sedm žáků a zaměstnance školy. Dalších sedmnáct lidí střelba zranila. Všichni postřelení a zabití mají být z druhého stupně.

Foto: Mauricio Sumiya, ČTK/AP

Muž utěšuje ženu u školy v Brazílii, kde se střílelo

Postřelen byl podle BBC také muž nedaleko školy, ale policie zatím vyšetřuje, zda oba případy souvisejí. 

„Když jsem přišel do školy, bylo to zmatené. Učitelé, zaměstnanci i všichni ostatní  utíkali,“ řekl listu Folha de S. Paulo Juliano žák Simões de Santana, který žije poblíž. 

Do státní školy profesora Raula Brasila v Suzanu, kterou navštěvuje na 1000 žáků a studentů mezi šesti a osmnácti lety, vtrhli o přestávce v 9:30 místního času (13:30 SEČ) dva adolescenti ozbrojení střelnými zbraněmi. Ve škole, kde naštěstí zrovna nebyli žádní žáci prvního stupně, začali střílet.

Motiv střelby není známý, uvedla policie, která na místě zasahovala i s vrtulníkem.

Foto: Twitter 2D.JPA

Pachatelé střelby v brazilské škole

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám