Hlavní obsah

Kanadský sériový vrah homosexuálů dostal doživotí

– Toronto

Kanadský soud uložil doživotní trest sériovému vrahovi Bruci McArthurovi, který zabil osm homosexuálních mužů. O podmíněné propuštění může požádat nejdříve za 25 let, tedy až mu bude nejméně 91 let, informovala kanadská média.

Foto: Alexandra Newbould, ČTK/AP

Sériový vrah Bruce McArthur (uprostřed) u soudu

Článek

Bruce McArthur byl zatčen loni v lednu a původně čelil obžalobě za vraždu dvou mužů, kteří byli pohřešováni od roku 2017. Policie ale postupně objevila ostatky dalších šesti obětí na místech, kde pracoval jako zahradník. Vraždil už od roku 2010, ale dlouho se mu dařilo unikat.

McArthur si jako oběti vybíral homosexuály s asijskými nebo blízkovýchodními kořeny, kteří často svou orientaci tajili. Jejich těla po smrti rozřezával a ostatky ukrýval v květináčích a na záhonech. K vraždám se přiznal. [celá zpráva]

Foto: Reuters

Odsouzený sériový vrah Bruce McArthur

Jak zaznělo při soudním líčení, není pochyb, že „by Bruce McArthur pokračoval v zabíjení”. Zatčen byl zrovna, když týral další oběť, která měla přes hlavu natažený igelitový pytel. [celá zpráva]

Zahradník neprojevil žádné známky lítosti nad spáchanými činy.

Většina obětí měla vazby na homosexuální komunitu v Torontu, která byla případem šokovaná. Stěžovala si, že se zmizení homosexuálů nevěnovala adekvátní pozornost. Když se nepodařilo u prvních obětí nalézt ostatky, policie případy odkládala.

Reklama

Výběr článků

Načítám