Hlavní obsah

Sever Kalifornie zpustošený požárem postihly povodně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sacramento

Oblast severní Kalifornie v okrese Butte, kterou zpustošil požár Camp, postihly bleskové povodně. Informovala o tom v noci na pátek agentura AP. Postiženo je městečko Chico ležící několik kilometrů západně od města Paradise, které lehlo celé popelem a z něhož pocházela většina z 88 obětí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Povodně na severu KalifornieVideo: AP

 
Článek

Záchranáři pomáhali lidem, kteří uvízli kvůli náhlému a vydatnému dešti ve svých vozech na silnici u města Chico.

Šerif postiženého okresu Butte už nařídil evakuace. Kolika lidí se dotknou, ale podle agentury AP zatím nebyl schopný říci. Do bezpečí kostela v Chicu bude muset být ze svých domovů převezena nejméně desítka rodin.

Foto: Rich Pedroncelli, ČTK/AP

Zaplavené ulice v kalifornském městě Chico.

Podle meteorologů spadlo v oblasti dříve postižené požárem za hodinu 38 milimetrů srážek. Vítr, který bouři doprovázel, na mnoha místech zlámal či vyvracel stromy. Úřady se obávají, že by vydatný déšť mohl způsobit také sesuvy vyschlé půdy, která není schopna pojmout vodu.

Požár Camp Fire sežehl v oblasti severovýchodě od San Franciska území o ploše 620 kilometrů čtverečních, zničil 14 000 domů a vyžádal si nejméně 88 obětí. Nyní je pod kontrolou.

Foto: Stan Lim, ČTK/AP

Záplavy v KalifornIi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám