Hlavní obsah

Počet obětí požárů v Kalifornii překročil čtyřicet

– Sacramento

Počet obětí požárů v Kalifornii stoupl na 44. V okolí města Paradise severně od metropole Sacramenta se našlo dalších 13 mrtvých, oznámil v úterý podle agentury AP šerif okresu Butte. Pátrání po dalších pohřešovaných pokračuje. Podle šerifa Koryho Honey se dál pohřešují dvě stovky lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky požáru v kalifornském MalibuVideo: Reuters

 
Článek

Těla třinácti obětí, o kterých informoval šerif Kory Honea, se našla v ohořelých autech či jejich blízkosti nebo v troskách domů. V některých případech se podařilo najít jen zlomky kostí. Na místo tragédie dorazila pojízdná laboratoř, která je schopna provádět testy DNA.

Foto: Ringo H.W. Chiu, ČTK/AP

Hasič bojuje s plameny v kalifornském Simi Valley.

Obětí požáru na severu Kalifornie je tedy celkem již 42, a je tak co do počtu mrtvých nejhorším v dějinách tohoto státu na západním pobřeží USA. Dvě zbylé oběti si vyžádal požár v okolí Malibu na jihu Kalifornie.

Před požárem jiskřilo vedení 

Požár ve městě Paradise, které má 27 000 obyvatel, vypukl minulý čtvrtek a zničil přes 7 100 budov. Obyvatelka města Betsy Ann Cowleyová agentuře AP řekla, že dostala od společnosti Pacific Gas & Electric (PG) před vypuknutím požáru e-mail, ve kterém jí energetická firma žádala o přístup na její pozemek, neboť na něm její elektrické vedení jiskří. Podle agentury Reuters PG potvrdila, že ve čtvrtek skutečně zaznamenala problémy v oblasti, kde později vypukl požár.

Foto: Sharon Bernstein, Reuters

Následky požáru ve městě Paradise v Kalifornii.

Proti požárům v Kalifornii nadále bojuje více než 8000 federálních, státních a místních hasičů. V šíření požáru přispívá sucho a teplý vítr z vnitrozemí Santa Ana o rychlosti až 80 km/h.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám