Hlavní obsah

Hurikán Michael má už 26 obětí

Hurikán Michael, který minulý týden zasáhl jihovýchod USA, si vyžádal 26 lidských životů. Bilance dosavadních 17 obětí stoupla poté, co nová čísla zveřejnil stát Florida.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky řádění hurikánu MichaelVideo: AP

 
Článek

Počet obětí na Floridě se tak zdvojnásobil z osmi na šestnáct. Další lidé zemřeli ve státech Virginie, Georgia a Severní Karolína.

Bližší podrobnosti o nově evidovaných obětech floridské úřady zatím novinářům nesdělily. Dvanáct ze šestnácti osob zahynulo v pobřežním okresu Bay County, který byl pohromou zasažen s plnou silou.

Na Floridě dál zůstává bez dodávek elektrické energie na 250 000 domácností a rozvodné závody varovaly, že mnoho lidí si na elektřinu bude muset počkat i několik týdnů. Materiální škody dosud celkově vyčísleny nebyly, je ale jasné, že půjdou do miliard dolarů (desítek miliard korun).

Foto: Social Media, Reuters

Letecký záběr floridského letoviska Mexico Beach zničeného hurikánem Michael.

Na severozápadě Floridy byla podle dnešních informací obnovena mobilní síť, což výrazně usnadnilo práci záchranářů i život místních obyvatel. V nejvíce postižených oblastech byla podle místních úřadů obtížná komunikace největším problémem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám