Hlavní obsah

Redakci novin v Marylandu vystřílel rozzuřený čtenář kvůli nelichotivému článku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Annapolis

Střelec, který ve čtvrtek odpoledne v redakci listu Capital Gazette v Annapolis v Marylandu postřílel pět lidí a další dva zranil, je nespokojený čtenář, jenž noviny v roce 2012 neúspěšně žaloval pro pomluvu. Podle policie jde o osmatřicetiletého Jarroda Ramose. Deník napsal o tom, že Ramos na internetu obtěžoval bývalou spolužačku.

Foto: Reuters

Jarrod Ramos na snímku z roku 2013

Článek

Podle deníku Daily Mail Ramos spolužačku ze střední školy zaplavoval vulgárními zprávami prostřednictvím Facebooku a e-mailu. Mimo jiné ji vyzýval k sebevraždě.

Capital Gazzete o tom v roce 2011 napsal článek s titulkem „Jarrod chce být tvým přítelem“ parafrázující tehdejší znění facebookového oznámení o žádosti o přidání do přátel. Ramos se s novinami soudil a žaloba byla v roce 2015 po odvolání definitivně zamítnuta. Ve čtvrtek přišla pomsta. [celá zpráva]

Kouřové granáty a brokovnice

Šokovaní svědci vypověděli, že útočník ve nejprve vystřelil skrz sklo newsroomu, pak dovnitř hodil tři kouřové granáty a následně začal po redaktorech pálit z brokovnice. Informoval o tom místní policejní šéf William Krampf.

Foto: Joshua Roberts, Reuters

Místo činu

„Není nic děsivějšího, než když se schováváte, slyšíte, jak se střílí do lidí, a pak zaslechnete, jak útočník dobíjí zbraň,“ svěřil se jeden z přeživších redaktorů Phil Davis, který se shodou okolností věnuje psaní o kriminalitě.

Některá americká média po útoku informovala, že si Ramos záměrně poškodil bříška prstů, aby zkomplikoval svou identifikaci. Policie to ale popřela. Uvedla, že útočníka po útoku našla schovaného pod stolem a bez jediného výstřelu ho zadržela. Identifikaci provedla na základě technologie rozpoznávání obličeje, protože muž odmítal uvést své jméno.

Mezi oběťmi je šéfredaktor Capital Gazetty Rob Hiassen, uvedlo vydavatelství Baltimore Sun, které deník vlastní. Čtyři zaměstnanci novin byli mrtví na místě, pátý zemřel po převozu do nemocnice, uvedla stanice CNN.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám