Hlavní obsah

Tříletá dívka postřelila v USA svou těhotnou matku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tříletá dívka postřelila v americkém státě Indiana svou těhotnou matku. Žena je sice stabilizovaná, ale ve velmi vážném stavu, uvedli ve čtvrtek lékaři. Incident se stal ve městě Merrillville na parkovišti před secondhandem. Dívka vzala do ruky zbraň, kterou ve voze nechal druh její matky, napsala agentura DPA.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dívenka, její matka v šestém měsíci těhotenství a roční chlapec čekali na partnera ženy ve voze. Dívka v něm našla nabitou zbraň, kterou tam muž nechal volně ležet. Vzápětí vyšel výstřel, který ženu zasáhl do prsou.

„Dívka netušila, co udělala, a byla velmi vyděšená,“ popsal situaci policista James Bogner. Matka je po operaci v kritickém, ale stabilizovaném stavu. Děti si převzal sociální úřad. Muž byl okamžitě zadržen a skončil ve vězení, uvedla agentura DPA.

„Bylo to neštěstí, které zavinila nedbalost,“ uvedl Joseph Petruch, šéf policie v Merrillville.

Podobný incident se nedávno stal i v americkém městě St. Louis ve státě Missouri. Pětiletý chlapec hledal bonbóny, nalezl ale otcovu zbraň a v domnění, že je to hračka, z ní začal pálit.  Zastřelil svého sedmiletého bratra. [celá zpráva]

V USA se opakovaně objevují debaty o omezení přístupu ke zbraním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám