Hlavní obsah

U sídla americké tajné služby NSA se střílelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Až tři lidé byli ve středu zraněni, když se střílelo u sídla americké Národní bezpečnostní agentury (NSA) na základně Fort Meade v Marylandu. Tři lidé skončili ve vazbě. Do bariéry nedaleko brány narazilo černé SUV, které mělo prostřílené čelní sklo, uvedla lokální média.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo NSA

Článek

„Policisté NSA a místní policie se zabývají incidentem, který se odehrál dnes ráno při jednom z chráněných vjezdů pro motorová vozidla. Situace je pod kontrolou a bezpečnostní hrozba pominula,” uvedla NSA na svém twitterovém účtu. Činitelé bezpečnostních složek detaily o incidentu nesdělili, a není tak jasné, zda střílel podezřelý, jehož zadržení potvrdil mluvčí centrály NSA, nebo strážci zákona.

Podle stanice NBC vozidlo narazilo do bariéry záměrně, zřejmě se lidé v něm snažili proniknout do areálu. Motivem však nebyl terorismus.

Rozhlasová stanice WBAL uvedla, že pravděpodobný pachatel byl zadržen a že byli při incidentu zraněni tři lidé. Nikdo z nich není v ohrožení života. Mluvčí místní policie následně uvedl, že jeden policista byl se zraněními převezen od nemocnice. V nemocnici skončili i další lidé, ale není jasné, jaká zranění utrpěli.

Všichni tři cestující z auta skončili ve vazbě.

Incident potvrdili listu The Baltimore Sun hasiči, ale bez podrobností. Policie informovala o „možné střelbě u NSA“. Marylandská správa silnic kvůli incidentu uzavřela část dálnice MD32. Zástupci základny Fort Meade vyzvali motoristy, aby zvolili jinou trasu a „očekávali dlouhá zdržení“.

Zatím není jasné, zda incident nějak souvisel s NSA nebo jejími zaměstnanci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám