Hlavní obsah

Herečka obvinila paralyzovaného exprezidenta Bushe staršího, že ji osahával

– Washington

Ve Spojených státech se strhla vlna obviňování známých lidí ze sexuálního zneužívání po odhalení vlivného hollywoodského producenta Harveyho Weinsteina jako letitého sexuálního predátora, který rutinně zneužíval mladé ženy, především nadějí plné herečky. Na veřejnost nově předstoupila 34letá herečka Heather Lindová a poukázala na to, že ji ze svého invalidního vozíku osahával 90letý exprezident George H. W. Bush.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Heather Lindová

Článek

Lindovou podle jejích slov přimělo promluvit společné vystoupení amerických exprezidentů v Texasu na benefičním koncertě pro oběti nedávných hurikánů na americkém jihu, kde se bývalým hlavám USA včetně Bushe staršího dostalo poct. To je podle ní v pořádku, i když ona sama si George H. W. Bushe vážit nemůže.

Lindová tvrdí, že důvodem je neodpustitelné chování Bushe staršího vůči ní při společném televizním vystoupení před čtyřmi lety.

Dnes 93letý Bush byl už tehdy upoután na invalidní vozík. Přesto prý Lindovou osahával. „Když jsem pózovala fotografům, tak na mě sexuálně zaútočil. Rukou mi nepotřásl. Sáhl na mě zezadu ze svého křesla, přičemž jeho žena Barbara Bushová stála po jeho boku,“ napsala herečka na sociální síti Instagram. Dodala, že Bush jí také pověděl oplzlý vtip.

Foto: , ČTK/AP

Bývalý americký prezident George H. W. Bush v doprovodu exprezidentů Jimyho Cartera, George W. Bushe, Billa Clintona a Baracka Obamy v pozadí.

Exprezident Bush se v reakci pro server britského deníku Daily Mail prostřednictvím svého mluvčího omluvil. „Prezident Bush by nikdy a za žádných okolností nikomu záměrně nezpůsobil bolest a hluboce se omlouvá, jestliže jeho pokus o vtip slečnu Lindovou urazil,“ uvedl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám