Hlavní obsah

Střelec z Las Vegas měl loveckou povolenku a čistý trestní rejstřík. Obětí je 58

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas
Aktualizováno

Čtyřiašedesátiletý Stephen Paddock, který v Las Vegas postřílel 58 lidí, žil zhruba hodinu a půl cesty za městem. Neměl záznam v trestním rejstříku a byl registrovaným lovcem, rybářem i pilotem. Jeho bratr o něm prohlásil, že to byl jen obyčejný chlapík. Proč vraždil, netuší.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v Las Vegas zachycená návštěvníkem koncertuVideo: Reuters

 
Článek

„Absolutně nic nenasvědčovalo tomu, že by se chystal k něčemu takovému. Byl to normální chlapík. Muselo mu přeskočit. Jsme zdrceni,“ řekl Eric Paddock britskému deníku Daily Mail. Stanici CBS uvedl, že jeho bratr rozhodně nebyl žádný velký fanda zbraní. „Kde ksakru vzal automatické pušky,” uvedl.

„Neměl žádnou vojenskou průpravu nebo něco takového. Byl to chlápek žijící v Mesquitu, co si jezdil zahrát do Las Vegas,” prohlásil.

Pozůstalým vyjádřil soustrast. Paddock žil ve městě Mesquite v domově důchodců společně s 62letou Marilou Danleyovou, kterou už policie vyslechla a posléze uvedla, že ji nepovažuje za podezřelou.

Jeden ze sousedů uvedl pro list New York Times, že Paddock byl gambler a nebyl politicky vyhraněný.

Foto: Twitter

Na Twitteru se objevila fotografie útočníka z Las Vegas Stephena Paddocka

Střílel do davu 20 tisíc lidí 

Z veřejně dostupných údajů plyne, že Paddock vlastnil povolenky k rybolovu i lovu a také měl pilotní licenci. Nevadská policie o něm neměla žádný záznam.

Islámský stát, který se ale často hlásí i k útokům, za nimiž nejspíš nestojí, v pondělí přišel s tvrzením, že Paddock před několika měsíci konvertoval a masakr spáchal ve jménu radikálního islámu.

Zatím není jasné, jestli všechny zbraně, které se u něj našly, vlastnil legálně. Paddock střílel ze svého hotelové pokoje do davu zhruba 22 tisíc lidí po dávkách a policie uvedla, že v hotelu měl 19 zbraní a stovky nábojů. Dvě pušky opatřené optikou byly na stojanech u okna, napsal list New York Times. Zbraň s municí se našla i v jeho bytě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Střelba v Las VegasVideo: AP

Jeho motiv je stále nejasný. Rodina je v šoku. „Byl to můj bratr. Nebyli jsme si moc blízcí, ale občas jsme spolu mluvili. Pokud vím, tak se nehlásil k žádnému politickému ani náboženskému hnutí. Nebyl to teroristický útok. Nedává to smysl,“ řekl bratr útočníka. Přitom vzpomínal, jak mu bratr posílal esemesku s dotazem na zdraví matky, když se Floridou, prohnal hurikán Irma.

Střelba na účastníky hudebního festivalu Route 91 Harves z 32. patra hotelu Mandalay si vyžádala nejméně 58 mrtvých a přes 500 zraněných.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám