Hlavní obsah

Hacker, který porazil celosvětový vir WannaCry, si před zatčením dopřával pohádkový luxus

Las Vegas

Třiadvacetiletý americký hacker Marcus Hutchins, který zastavil celosvětové šíření počítačového viru WannaCry, ale hrozí mu 40 let žaláře za jiné „aktivity“, si před dopadením v Las Vegas žil na vysoké noze. Pronajal si dům za v přepočtu téměř 150 miliónů korun, jezdil v Lamborghini a obrážel bujaré večírky. Ve čtvrtek ale jízda skončila.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Hacker Marcus Hutchins

Článek

Hutchinse zadrželi ve čtvrtek ve VIP salónku letiště Las Vegas. Chystal se odtamtud vrátit do Devonu v rodné Británii, kde žije se svými rodiči. Ve Vegas byl týden. [celá zpráva]

Účastnil se tam každoročního sjezdu hackerů z celého světa. Kromě toho ale podle listu The Daily Mail flámoval. Když si zrovna Hutchins neužíval na večírku nebo nevyspával kocovinu, relaxoval u bazénu pronajaté vily. Ten je vůbec největším soukromým bazénem v Las Vegas.

Přebytečnou energii si jezdil vybít pronajatým Lamborghini Huracán v hodnotě v přepočtu 5,8 miliónu korun na střelnici.

Měl mít na kontě šest trojských koňů

Americká FBI mladého počítačového experta viní z vývoje hned šesti trojských koňů, tedy škodlivých programů, které jsou schopny mimo jiné odcizit uživatelská jména a hesla pro přihlašování do informačních systémů.

Jeden z malwarů, nazývaný, Kronos, byl podle FBI zodpovědný za krádeže z bankovních účtů ve Francii. Hutchins měl škodlivý kód napsat a druhý obviněný, jehož identitu úřady nezveřejnily, ho měl prodat. Hackerská komunita stojí za Hutchinsem a tvrdí, že jde o vykonstruované obvinění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám