Hlavní obsah

Severovýchod USA bičuje bouře Stella, letecká doprava je ochromena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Severovýchod Spojených států od Marylandu až po Maine postihla v úterý bouře doprovázená silným větrem a hustým sněžením. Komplikace v dopravě se dotkly miliónů Američanů a na mnoha místech úřady vyhlásily nouzový stav. Ochromena je také letecká doprava. Zrušeno bylo už na šest tisíc letů. Může jít o největší bouři sezóny. Informovala o tom stanice ABC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bouře Stella v USAVideo: Reuters

 
Článek

Bez elektřiny je podle hlášení americké Národní gardy téměř 150 tisíc lidí žijících ve státech Delaware, New Jersey a Pensylvánie. Pobřeží státu New Jersey zase postihly záplavy. V Marylandu už policie eviduje přes stovku dopravních nehod, k vážnějším zraněním ale nedošlo.

Varování před blizardem bylo vyhlášeno celkem v osmi státech, například v Connecticutu by mohlo napadnout více než půl metru sněhu.

V pěti státech – New Yorku, New Jersey, Connecticutu, Marylandu a Pensylvánii – platí stav nouze. Obyvatelé jsou vyzýváni, aby pokud možno nikam necestovali. Na mnoha místech zůstaly zavřené školy a někde i úřady a obchody.

Foto: Mary Altaffer, ČTK/AP

Bouře Stella zasypala východní pobřeží sněhem

K varování se připojil i prezident Donald Trump, když v pondělí na Twitteru vyzval, aby lidé sledovali pokyny místních úřadů. Kvůli počasí bylo odloženo Trumpovo setkání s německou kancléřskou Angelou Merkelovou plánované původně na úterý, napsala ČTK.

Pořádnou sněhovou nadílku zažilo také město New York, tam už ale bylo varování před blizardem odvoláno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám