Hlavní obsah

V USA se střetli příznivci a odpůrci prezidenta Donalda Trumpa

Washington
Aktualizováno

Na řadě míst Spojených států vyrazily v sobotu do ulic stovky lidí na podporu prezidenta Donalda Trumpa ve snaze hájit jeho první kroky ve funkci hlavy státu. V některých amerických státech dávali najevo nesouhlas Trumpovi odpůrci, kteří se v kalifornském Berkeley s prezidentovými stoupenci střetli. Policie podle agentury AP zadržela desítku lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Příznivci a odpůrci Trumpa se poprali na demonstraci v kalifornském BerkeleyVideo: Reuters

 
Článek

Lidé v helmách, plynových maskách či ochranných brýlích se v kalifornském univerzitním městě pustili do potyček, při nichž někteří použili kouřové granáty či pepřový sprej.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Policejní těžkooděnci oddělovali přibližně pět stovek členů obou táborů, z nichž bylo deset lidí zadrženo. Dva zraněné ošetřili lékaři.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Další demonstrace se odehrávaly například v Arizoně, Texasu, Virginii či Pensylvánii. Řada Trumpových stoupenců přišla vybavena portréty prezidenta, jehož nedávný protiimigrační dekret ostře polarizoval americkou společnost.

Foto: Stephen Lam, Reuters

„Milují svou zemi a miluji to, co představuje Donald Trump, tedy fakt, že staví Ameriku na první místo," řekl organizátor shromáždění v Pensylvánii Jim Worthington.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Trumpovi odpůrci mimo jiné tvrdili, že uzavírá Spojené státy před světem a poškozuje dobré jméno USA v zahraničí.

Reklama

Výběr článků

Načítám