Hlavní obsah

Studentka vysoudila přes 31 miliónů za to, že ji učitelka nepustila na toaletu

– San Diego

Bývalá studentka střední školy v kalifornském San Diegu vysoudila od školských úřadů 1,25 miliónu dolarů (asi 31,6 miliónu korun) za to, že ji učitelka nedovolila odskočit si na toaletu. Namísto toho si musela ulevit do kbelíku. O verdiktu informovala místní, celostátní i zahraniční média, včetně webu britské stanice BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Úřady studentku nejprve odmítly odškodnit původně požadovanou částkou 25 tisíc dolarů (asi 632 tisíc korun) za incident, který se odehrál v roce 2012. Dívka, které je nyní 19 let, tvrdí, že učitelka jí během vyučování nedovolila odskočit si na toaletu, přestože to naléhavě potřebovala. Ale místo toho jí nařídila, aby použila v šatně sousedící s třídou kbelík a ten pak vyprázdnila do výlevky.

„Něco takového by se nikdy nemělo stát čtrnáctileté dívce, která právě nastoupila do školy!” rozhořčil se advokát studentky Brian Watkins.

Trpí depresemi

Ponižující příkaz učitelky podle žaloby vystavil studentku posměškům a oplzlostem a přivodil jí deprese. Dívka, která musela dvakrát změnit školu, se pokusila o sebevraždu. I po pěti letech stále podstupuje terapii.

Advokátka školského odboru naopak tvrdila, že učitelka nezamýšlela žákyni zahanbit, ale pokoušela se o alternativní řešení, protože se mylně domnívala, že během zkrácené vyučovací hodiny, trvající jen 25 minut, jsou podobné přestávky přísně zakázány. „Kvůli chybě v úsudku si (učitelka) myslela, že je to dobrý nápad,” prohlásila Katheryn Martinová.

Učitelka podle právníka nebyla nijak potrestána, dokud incident nezačaly vyšetřovat úřady. Ty ji pak odeslaly na placené volno a do školy se již nevrátila. Škola se dívce a její matce dodatečně omluvila a také objasnila, že je povoleno odskočit si.

Reklama

Výběr článků

Načítám