Hlavní obsah

Francouzská návrhářka odmítá oblékat Melanii Trumpovou

– New York

Francouzská módní návrhářka žijící v New Yorku Sophie Thealletová, která vytvořila pro americkou první dámu Michelle Obamovou několik kolekcí, odmítá oblékat její nástupkyni, Melanii Trumpovou. Důvodem jsou politické názory jejího manžela, Donalda Trumpa.

Foto: Profimedia.cz

Francouzská návrhářka Sophie Thealletová

Článek

Thealletová svůj postoj prezentovala v otevřeném dopise, v němž současně vyzvala jiné módní návrhářky a návrháře, aby Trumpovu ženu rovněž bojkotovali.

„Jako někdo, kdo ctí rozmanitost, individuální svobodu a má respekt vůči všem životním stylům, se nebudu žádným způsobem podílet na oblékání budoucí první dámy a ani s ní nehodlám navázat jakýkoli kontakt,“ napsala Thealletová.

Foto: Profimedia.cz

Melania s manželem Donaldem Trumpem

„Rétorika rasismu, sexismu a xenofobie, s níž její manžel přišel během předvolební kampaně, jsou neslučitelné s hodnotami, které sdílíme,“ dodala.

Theallatová si je posle svých slov vědoma, že není moudré, aby se jako podnikatelka v módní branži vměšovala do politiky. Její rodinné firmě prý ale nejde jen o peníze.

Dvaapadesátiletá Thealletová pracuje ve Spojených státech více než 15 let a pravidelně se účastní na módních přehlídkách v New Yorku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám