Hlavní obsah

Rakovinu přežila, posměšky už ne. Jedenáctiletá dívka se zastřelila kvůli šikaně

Cable (USA)

Jedenáctiletá dívka z Cablu v americkém státě Ohio se zastřelila poté, co neustála každodenní posměšky spolužáků, které se týkaly jejího „křivého“ úsměvu. Ten byl přitom způsoben neurologickým defektem v obličeji po léčbě rakoviny. Rodiče Bethany Thompsonové viní školu. Její ředitel totiž o šikanování věděl a dva dny před dívčinou sebevraždou o problému mluvil s matkou. Informovala o tom CNN.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Podle šerifa jde o zjevnou sebevraždu, zda policie někoho obviní z nedbalosti, není jasné. Ilustrační foto

Článek

„Něco se musí změnit. V systému je něco špatně a je spousta možností, jak by se to dalo napravit,“ řekla americké televizi dívčina matka Wendy Feuchtová.

Rodičům, kteří mají podezření na šikanu, vzkázala, aby neváhali a obrátili se na vedení školy. „Zavolejte jim. Volejte jim každý den, pokud to bude třeba. Až jim nakonec tak polezete na nervy, že skutečně něco udělají,“ apelovala matka.

Bethany se svými rodiči.

To, že škola o Bethaniných problémech věděla, potvrdil i školní inspektor Chris Piper.

Zbraň našla doma

Nádor na mozku Bethany porazila, když jí byly tři roky. Po léčbě jí ale zůstala zkřivená tvář, kvůli které se jí spolužáci posmívali a šikanovali ji.

To dívku dohnalo až k sebevraždě, kterou spáchala 19. října. Ten den byla podle matky Bethany zvlášť zkroušená a svěřila se kamarádce, že už nemůže dál a že si vezme život. Otec Bethaniny kamarádky ještě volal jejím rodičům, aby je varoval.

Už ale bylo pozdě. Dívka šla ze školy rovnou domů, našla tam zbraň a obrátila ji proti sobě. Podle rodičů ji musela v domě hledat, protože jí nikdy neřekli, kde je schovaná.

Příbuzní a přátelé se shodují, že ze světa předčasně odešla laskavá dívka, která milovala plavání a hudbu.

„Byla mojí princeznou. Mojí malou holčičkou. Můj život se točil kolem ní. Teď mi chybí kus mého života,“ řekla Bethanina matka CNN. Šerif případ vyšetřuje jako zjevnou sebevraždu. Jestli bude čelit obvinění z nedbalosti škola či rodiče, zatím není jasné.

Reklama

Výběr článků

Načítám