Hlavní obsah

Biden odmítl možnost stát se ministrem zahraničí Clintonové

– Washington

Americký viceprezident John Biden oznámil, že nemá zájem o to, aby v případě zvolení Hillary Clintonové prezidentkou v listopadu sloužil jako nový ministr zahraničí. Odmítl tak spekulace, které se vyrojily v amerických médiích, že na prvním místě mezi kandidáty na funkci šéfa diplomacie je právě on.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Americký viceprezident Joe Biden

Článek

"Udělám všechno, co budu moci, pokud Hillary bude zvolena, abych jí pomohl, ale nechci zůstat ve vládě," řekl Biden podle televize CNN.

S odvoláním na zdroje obeznámené s jednáním o složení eventuální příští vlády informoval časopis Politico s tím, že Clintonová ani nikdo z jejích poradců zatím Bidena neinformoval. Podle časopisu The Week jsou na dalších místech seznamu bývalí náměstci ministra zahraničí Wendy Shermanová a Bill Burns a také penzionovaný admirál James Stavridis.

V rozhovoru, který má v neděli odvysílat stanice CBS, viceprezident naznačil, že chce v politice zůstat. "Nehodlám odejít. Chci zasvětit zbytek svého života všem těm tématům od násilí páchaném na ženách a nerovnosti příjmů po boj proti rakovině," řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám